Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από τη σεφ Ντίνα Νικολάου :
Σπαγέτι με κεφτεδάκια κοτόπουλου, πέστο μαϊντανού και σπαράγγια

Πλούσιο αλλά υγιεινό και ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη, παλαιωμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προετοιμασία: 30´
Μαγείρεμα: 20´
Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. ΒΙΟ Σπαγέτι Νο 10 ΗΛΙΟΣ
  • 300 γρ. σπαράγγια φρέσκα
  • 30 ml ελαιόλαδο

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 60 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο μαϊντανού

  • φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό
  • φύλλα από 6-7 κλαδάκια ρίγανη
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Για τα κεφτεδάκια: Βάζω τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι και τις θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτω τη βρώμη και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου, ζυμώνω καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλω και τα αφήνω στην άκρη.
Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω τα κεφτεδάκια και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.

Για τα σπαράγγια και τα ζυμαρικά:
Κόβω από τα σπαράγγια τις κορυφούλες και τις κρατάω στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαράγγια (όχι τις κορυφές) και τα βράζω για 10 λεπτά. Τα βγάζω με μια λαβίδα και τα αφήνω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το σπαγέτι και το βράζω al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα, σουρώνω τα σπαγγέτι και τα διατηρώ ζεστά.

Για το πέστο:
Βάζω στο μούλτι τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια (όχι τις κορυφούλες), τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το κεφαλοτύρι. Δουλεύω τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός.

Για το σπαγέτι:
Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω τα 30 ml ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω τις κορυφούλες από τα σπαράγγια. Τις αφήνω να ροδίσουν ελαφρά και τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνω τα κεφτεδάκια, το πέστο, τα σπαγέτι και ανακινώ το τηγάνι προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά.
Σερβίρω στα πιάτα στολίζοντας με τις κορυφούλες των σπαραγγιών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον μπούκοβο και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Ηλιομαγειρέματα...

Τρομπέτες με καρύδι,μαϊντανό και γκοργκοντζόλα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Επιβραβεύουμε εταιρίες με καλές περιβαλλοντικές πρακτικές.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.