Σπαγέτι με θράψαλα και αυγά σολομού
Προετοιμασία: 20´ Αναμονή: 30´ Μαγείρεμα: 20´ Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ:
- 400 γρ. Σπαγέτι ολικής ZΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΗΛΙΟΣ
- 500 γρ. μικρά θράψαλα
- 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένος
- 200 ml κρασί κόκκινο
- 300 ml ζωμό λαχανικών
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 4 κουτ. σούπας αυγά σολομού (θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
- ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Καθαρίζω τα θράψαλα από την εξωτερική μεμβράνη τους και τα πλένω καλά. Βάζω τα θράψαλα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζω με τη σόδα και ανακατεύω καλά. Αφήνω τα θράψαλα για 30 λεπτά. Πλένω καλά τα καλαμάρια με τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τα σώματα σε λεπτές μακριές λωρίδες και αφήνω ολόκληρα τα πλοκάμια τους. Βάζω τα καλαμάρια σε μια κατσαρόλα, προσθέτω 1 ποτήρι νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Σουρώνω τα θράψαλα και τα αφήνω στην άκρη. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει προσθέτω τα θράψαλα. Ραντίζω με το κρασί και βράζω για 2 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω τα μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια τσιμπίδα μεταφέρω τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα θράψαλα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζω με τον μαϊντανό και σκορπίζω από 1 κουταλιά αυγά σολομού σε κάθε πιάτο.
| |
|
Ελέγχουμε συχνά τα υδραυλικά μας για τυχόν διαρροές.
|
|