Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από τη σεφ Ντίνα Νικολάου :
Λαζάνια με μανιτάρια και τσίλι

Προετοιμασία: 15´
Μαγείρεμα: 20´
Μερίδες: 6-8

ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γρ. λαζάνια, ΗΛΙΟΣ
  • 700 γρ. μανιτάρια φρέσκα διάφορα (πορτομπέλο, ασπρομανίταρα, πλευρώτους), κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε κύβους
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα λαζάνια και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό και στραγγίζω τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν. Ρίχνω όλα τα μανιτάρια και σοτάρω για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το σκόρδο και το τσίλι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ανακινώντας το γουόκ.
Ρίχνω την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακινώ για 3-4 λεπτά στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τον άνηθο και τη φέτα.
Αδειάζω τα λαζάνια σε μια πιατέλα και περιχύνω με τη σάλτσα. Σερβίρω αμέσως.

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε τις γυάλινες συσκευασίες.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.