Τραχανάς ΗΛΙΟΣ με φέτα και πάπρικα
ΥΛΙΚΑ (6 μερίδες):
- 250 γρ. τραχανά ΗΛΙΟΣ
- 2 lt νερό ή ζωμό από κοτόπουλο
- 200 γρ. φέτα
- 250 γρ. γάλα
- 25 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το βούτυρο, το αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν. Ρίχνουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα για περίπου 8 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και την πάπρικα, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε άλλα 5 λεπτά, μέχρι να χυλώσει ο τραχανάς.
Κόβουμε τη φέτα σε φέτα κύβους. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με τη φέτα και λίγη πάπρικα στο κέντρο.