Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Απολαυστικά :
Τριβέλι ολικής αλέσεως με κοτόπουλο και μπρόκολο

ΥΛΙΚΑ:


  • 500 γρ. ΤΡΙΒΕΛΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ ΗΛΙΟΣ
  • ½ μπρόκολο κομμένο σε τουφίτσες
  • 30ml ελαιόλαδο
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 30γρ. βούτυρο
  • 30γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150ml ζωμό κότας
  • 100ml γάλα
  • 25 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 130γρ τριμμένο κασέρι
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • 15 γρ. αλάτι
  • χυμός από ένα λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μπρόκολο και καλύπτουμε με νερό μεχρι να σκεπάσει το μισό. Προσθέτουμε μπόλικο αλάτι και λεμόνι και αφού πάρει βράση το νερό το αφήνουμε για άλλα 3’-17’ ανάλογα πόσο μαλακό θέλουμε το μπρόκολο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε τα στήθη κοτόπουλου και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 2’-3' από κάθε πλευρά και τα απομακρύνουμε σε ένα σκεύος. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε κύβους. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε πάλι το κοτόπουλο, το γάλα, το ½ τριμμένο κασέρι και την κρέμα γάλακτος. Σε 150ml ζεστό νερό λιώνουμε έναν έτοιμο κύβο κότας και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε τα υλικά μας. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πήξει η σάλτσα μας. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε επιπλέον γάλα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά μας και σουρώνουμε. Τα στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά με το μπρόκολο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά. Χωρίζουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με τριμμένο κασέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε ζεστό.

Tip: Προσθέτουμε λεμόνι στο βράσιμο του μπρόκολου μόνο αν το σερβίρουμε απευθείας αλλιώς το λαχανικό μας θα μαραθεί.

Τριβέλι ολικής αλέσεως με κοτόπουλο και μπρόκολο

Ηλιομαγειρέματα...

Γεμιστές ντομάτες με χρυσή μανέστρα και λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ποτίζουμε τις απογευματινές ή τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μην εξατμίζεται το νερό.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.