Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Κριθαράκι με λαχανικά και μπέικον

ΧΡΟΝΟΣ: 20min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:


  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 200 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κριθαράκι μέτριο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 ματσάκια σπαράγγια, καθαρισμένα και τεμαχισμένα
  • 150 γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
  • 1 φλ. αρακά
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το κουκουνάρι και το μπέικον.

Προσθέτουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για 2 λεπτά .

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε 1 φλ. ζωμό λαχανικών.

Προσθέτουμε τα σπαράγγια, το μπρόκολο και τον αρακά.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε άλλο 1 φλ. ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά με το καπάκι.

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό.

Ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

Μόλις πιει τα υγρά του, αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε τα ντοματίνια.

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα Κρήτης, γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1924/Kritharaki-me-lachanika-kai-mpeikon

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Επιλέγουμε οικιακές συσκευές που είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.