Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Μακαρονάδα με φακές μπολονέζ

ΧΡΟΝΟΣ: 45min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:


  • 500 γρ. σπαγέτι 6
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φακές
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 φλ. (500ml) ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φακές, την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη, για 20 λεπτά, μέχρι να η σάλτσα να πήξει.

Εντωμεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και θρυμματισμένη φέτα (προαιρετικά).

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1684/Makaronada-me-fakes-mpolonez

Ηλιομαγειρέματα...

Ντομάτες γεμιστές με κουσκουσέ,ρίγανη και φέτα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ανακυκλώνουμε το χαρτί, τις συσκευασίες και τις ηλεκτρικές συσκευές.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.