Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Πέννες καρμπονάρα με σολομό

ΧΡΟΝΟΣ: 20min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:

  • 400 γρ. πέννες ριγέ ΗΛΙΟΣ
  • 2 φιλέτα (350 γρ. / φιλέτο) φρέσκο σολομό
  • 4 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 8 κ.σ. (70 γρ ) πεκορίνο Αμφιλοχίας, ψιλοτριμμένο + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αλατίζουμε ελαφρά τα φιλέτα σολομού και από τις δυο πλευρές, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε το σολομό στο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200C.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, αφαιρούμε το δέρμα με ένα πιρούνι και κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε κομμάτια.

Μαγειρεύουμε τις πέννες ριγέ σε αλατισμένο νερό που βράζει, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το πεκορίνο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν τα υλικά. Ενώ ανακατεύουμε, προσθέτουμε 2 κ.σ. νερό από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, που μαγειρεύονται.

Μόλις οι πέννες είναι έτοιμες, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Με γρήγορες κινήσεις, ρίχνουμε το μείγμα αβγών στην κατσαρόλα με τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σολομού και ανακατεύουμε απαλά.

Μοιράζουμε τις πέννες σε 4 πιάτα, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και πεκορίνο και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1369/Pennes-karmponara-me-solomo

Ηλιομαγειρέματα...

Τρομπέτες με καρύδι,μαϊντανό και γκοργκοντζόλα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ανακυκλώνουμε το χαρτί, τις συσκευασίες και τις ηλεκτρικές συσκευές.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.