Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Λαζανάκι με σκορδάτες γαρίδες

ΧΡΟΝΟΣ: 30min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 3
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2


ΥΛΙΚΑ:

  • 340 γρ. λαζανάκι ΗΛΙΟΣ
  • 1 κ.σ. + 1½ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.σ. (4 σκελίδες) σκόρδο, λιωμένο
  • 453 γρ. (16 περίπου) μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1/3 φλ. μαϊντανός, κομμένος
  • ½ λεμόνι, ξύσμα,
  • 2 λεμόνια (¼ φλ.), χυμός
  • 1/8 κ.γ. νιφάδες κόκκινο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι, ρίχνουμε το λαζανάκι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Όσο τα ζυμαρικά μας μαγειρεύονται, ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και 2 ½ κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε τις γαρίδες, 1 ½ κ.γ. αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ανακινούμε καλά το τηγάνι να ενωθούν τα υλικά.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες.

Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1389/Lazanaki-me-skordates-garides

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μπορούμε να προσθέσουμε μία γλάστρα στο μπαλκόνι μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.