Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι

ΧΡΟΝΟΣ: 100min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:


  • ½ φλ.. (265 γρ.) κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
  • 900 γρ μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα) ή αρνίσιο κρέας (ωμοπλάτη) κομμένο σε κύβους 1-2 εκ.
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλ. (120ml) κόκκινο κρασί
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φλ. (225 ml) ζωμό κρέατος
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές, για να το θωρακίσουμε.

Μεταφέρουμε το μαγειρεμένο κρέας σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και μετά από 1 λεπτό το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.

Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, το ζωμό κρέατος και τέλος το κρέας.

Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.

Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο το γιουβέτσι, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1326/Gioyvetsi-moschari-me-kritharaki

 

Ηλιομαγειρέματα...

Ριγατόνι με πολύχρωμα λαχανικά και κοτόπουλο

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Μπορούμε να προσθέσουμε μία γλάστρα στο μπαλκόνι μας.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.