Αρχική Σελίδα : Sitemap :
Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας
120 γρ. σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ
600 γρ. φέτα
300 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή τριμμένο τυρί ένταμ
750 γρ. φρέσκο γάλα
3 αυγά
40 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Βάζουμε το κατσαρολάκι με το γάλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα αφού αυτή έχει κρυώσει ελαφρά μαζί με την τριμμένη φέτα και την τριμμένη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστα αλείφοντας τα ένα–ένα με πινέλο και αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα τυριού και σιμιγδαλιού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντας τα ένα προς ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, βρέχουμε με λίγο νερό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 50 λεπτά.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ψάχνουμε για τις συσκευές που φέρουν το σήμα EnergyStar.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.