Τυρόπιτα με σιμιγδάλι
Βάζουμε το κατσαρολάκι με το γάλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα αφού αυτή έχει κρυώσει ελαφρά μαζί με την τριμμένη φέτα και την τριμμένη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστα αλείφοντας τα ένα–ένα με πινέλο και αφήνοντας να εξέχουν από το ταψί. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα τυριού και σιμιγδαλιού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας αλείφοντας τα ένα προς ένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, βρέχουμε με λίγο νερό από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 50 λεπτά.
| |
|
Κλείνουμε από τον διακόπτη τις ηλεκτρικές συσκευές, εφόσον δεν τις χρησιμοποιούμε ( π.χ. τηλεόραση, laptop, στερεοφωνικό/ράδιο).
|
|