Τάρτα με κρέμα σιμιγδαλιού
Ετοιμάζετε τη ζύμη της τάρτας. Ανακατεύετε με το μίξερ, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο μέχρι η ζύμη να κόβεται κομματάκια. Προσθέτετε τον κρόκο και το κρύο νερό. Ανακατεύετε μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί σε μία μπάλα. Εάν χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα νερό. Τυλίγετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο. Στο ψυγείο μπορεί να διατηρηθεί για μία εβδομάδα και στην κατάψυξη για ένα μήνα. Βγάζετε μετά από μια ώρα περίπου τη ζύμη από το ψυγείο και ανοίγετε το φύλλο σε μια λεία αλευρωμένη επιφάνεια πάχους περίπου 3 εκατοστών.
Βουτυρώνετε μια ταρτιέρα ή ένα χαμηλό ταψί και απλώνετε τη ζύμη πιέζοντας στα πλαϊνά. Τρυπάτε τη ζύμη με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και την βάζετε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο C.
Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόχαρτο, το διπλώνετε δυο – τρεις φορές και το βάζετε πάνω από στη ζύμη. Βάζετε πάνω φασόλια και ψήνετε για15 λεπτά περίπου μέχρι η ζύμη να ροδίσει ελαφρά. Βγάζετε τα φασόλια και το λαδόχαρτο και ψήνετε τη ζύμη για άλλα 5 λεπτά. Αφήνετε τη βάση στην άκρη να κρυώσει.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση σιμιγδαλιού. Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύετε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αφήνετε το μείγμα να σιγοβράσει και προσθέτετε σιγά – σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να ‘δέσει’. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το αυγό και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε τη γέμιση στη βάση της τάρτας. Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου μέχρι η γέμιση να ροδίσει ελαφρά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Πλένετε καλά τις φράουλες, τις κόβετε και τις τοποθετείτε πάνω στην τάρτα.
Tip: Μπορείτε να φτιάξετε την τάρτα με όποιο φρούτο εσείς επιθυμείτε.