Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Απολαυστικά :
Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Υλικά:

500 γρ. Φιδέ Ψιλό 'ΗΛΙΟΣ'
2 ½ φλιτζάνια βρασμένο αρακά
350ml. γάλα
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 'ΗΛΙΟΣ'
½ κουταλάκι αλάτι
¼ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζαμπόν ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύετε το ½ φλιτζάνι αρακά, το γάλα, το αλεύρι το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα αντικολλητικό σκεύος και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το ζαμπόν για περίπου 5΄.

Προσθέτετε το μίγμα του μπλέντερ, τον υπόλοιπο αρακά, χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς για 3΄.

Ετοιμάζετε το φιδέ σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού, στραγγίζετε και ανακατεύετε με τη σάλτσα. 

Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Κλείνουμε τη βρύση για όσο χρόνο βουρτσίζουμε τα δόντια μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.