Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Ρουμελιώτικες χυλοπίτες με χωριάτικο λουκάνικο

Υλικά:

500 γρ. Χυλοπίτες Βελούχι ‘ΗΛΙΟΣ’
500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
½ ματσάκι μάραθο
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Ετοιμάζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού τους. Σωτάρετε σε ένα τηγάνι το λουκάνικο, ανακατεύοντας περιστασιακά, για περίπου 20΄. 

Βγάζετε το λουκάνικο από τη φωτιά, το κόβετε σε μικρά κομματάκια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5΄ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.  Πλένετε το μάραθο και το ψιλοκόβετε. 

Σ’ ένα μικρό μπωλ βάζετε το ξύσμα των δύο λεμονιών, το  μάραθο και το σκόρδο και το αφήνετε στην άκρη.  Σε ένα άλλο μπωλ, βάζετε το χυμό των λεμονιών και τη μουστάρδα. 

Βάζετε ξανά το τηγάνι στη φωτιά, σωτάρετε το μίγμα του μάραθου  για περίπου 3΄ και στη συνέχεια σβήνετε με το μείγμα λεμονιού και μουστάρδας και προσθέτετε το λουκάνικο. 

Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύετε τις χυλοπίτες με το λουκάνικο.

Πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και σερβίρετε.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Προτιμάμε τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.