Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Χυλοπίτες με κοτόπουλο

Υλικά:

500γρ. Ρουμελιώτικες Χυλοπίτες 'Βελούχι' 'ΗΛΙΟΣ'          
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
½ ποτηράκι κρασί
αλάτι, κόκκινο πιπέρι
κανέλα, γαρύφαλλο
λίγο αλεύρι

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τις μερίδες του κοτόπουλου. Τις ροδίζουμε στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλλα, γαρύφαλλο, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας και βράζουμε για 45’.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο με μια κουτάλα από την σάλτσα του και το διατηρούμε ζεστό. Προσθέτουμε 6 ποτήρια νερό.

Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το Βελούχι. Μετά 9’ σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε το Βελούχι με μερίδες κοτόπουλου και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.

Απαραίτητος χρόνος: 60’

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Η ταράτσα του σπιτιού μας μπορεί να μας προμηθεύσει μέρος των λαχανικών μας.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.