Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Παραδοσιακά :
Ρουμελιώτικο Χυλοπιτάκι με αρνί

Υλικά:

500γρ. Ρουμελιώτικο Χυλοπιτάκι 'ΗΛΙΟΣ'
500γρ. κρέας αρνιού
½ ποτηράκι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κοφτό κανέλα
½ κουταλάκι κοφτό μπαχάρι
½ κουταλάκι κοφτό μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι μυζήθρα τριμμένη

Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά σε ένα μπωλ. Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας και 8 ποτήρια ζεστό νερό. Βράζουμε για 40’.

Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ και τα βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 2500C.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το χυλοπιτάκι και σβήνουμε το φούρνο. Μετά από 10’ χωρίζουμε σε μερίδες.

Σερβίρουμε με τυρί μυζήθρα.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Πέννες ριγέ με ψητά λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Σβήνουμε τα φώτα κάθε φορά που βγαίνουμε από ένα δωμάτιο.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.