Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Νηστίσιμα :
Νησιώτικη Μακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

500 γρ. σπαγετίνη Νο 10  «ΗΛΙΟΣ»
500 γρ. μοσχιοί βρασμένοι (μικρά χταποδάκια) ψιλοκομμένοι
20 μύδια χωρίς το κέλυφος
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
5 κουταλιές της σούπας άσπρο κρασί
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
120ml. ζωμό από το βράσιμο των θαλασσινών
αλάτι, πιπέρι

Βράζετε τη σπαγετίνη Νο 10 σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού και την κρατάτε ζεστή.

Βράζετε τους μοσχιούς και κρατάτε ½ φλιτζάνι ζωμό για τη σάλτσα.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας, τους μοσχιούς, αλάτι και πιπέρι.

Στο τέλος ρίχνετε τα μύδια και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄ περίπου.

Σερβίρετε τη σάλτα ζεστή πάνω στα μακαρόνια.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Κλείνουμε τη βρύση για όσο χρόνο βουρτσίζουμε τα δόντια μας.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.