Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Κροκέτες με CousCous από καλαμπόκι και ρύζι και τριμμένη γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):

  • 240 γρ. CousCous ΗΛΙΟΣ από καλαμπόκι και ρύζι
  • 300 ml νερό
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Ζεσταίνουμε 300 ml νερό και πριν πάρει βράση, το βγάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το CousCous σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε το ζεστό νερό πάνω από το CousCous. Καλύπτουμε το μπωλ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε για 5 λεπτά. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Προσθέτουμε στο CousCous αλάτι, πιπέρι, το κρεμμυδάκι, τα αυγά και τη γραβιέρα. Ζυμώνουμε και όταν το μείγμα μας γίνει ομοιογενές πλάθουμε τις κροκέτες. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τις κροκέτες. Ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι οι κροκέτες να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Tip: Για ακόμη περισσότερη γεύση, σερβίρουμε με το αγαπημένο μας dip!

Ηλιομαγειρέματα...

Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Κλείνουμε από τον διακόπτη τις ηλεκτρικές συσκευές, εφόσον δεν τις χρησιμοποιούμε ( π.χ. τηλεόραση, laptop, στερεοφωνικό/ράδιο).


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.