Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Μεσογειακή σούπα με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη

ΥΛΙΚΑ:


  • 200 γρ. κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. φύλλα σπανάκι, καλά πλυμένο
  • 150 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ λίτρο νερό με 2 κύβους ζωμού λαχανικών
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 50 γρ. φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • χυμός ενός ακέρωτου λεμονιού


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα. Σωτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πράσα και να μαλακώσει η πιπεριά.

Προσθέτουμε το νερό με το ζωμό, τις ντομάτες και το κριθαράκι. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.

Ρίχνουμε τα φύλλα σπανακιού και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα τρία λεπτά. γαρνίρουμε με θρυμματισμένο ανθότυρο και σερβίρουμε ζεστή.

Ηλιομαγειρέματα...

Πράσινες ταλιατέλλες με φρέσκο σολωμό και σπαράγγια

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ας φυτέψουμε ακόμα ένα φυτό στον κήπο μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.