Αρχική Σελίδα :
FAQs

9. Υπάρχουν κάποια σχήματα ζυμαρικών που ταιριάζουν περισσότερο με μια σάλτσα από κάποια άλλα;

Τα ζυμαρικά τύπου  Σπαγέτι και Σπαγετίνη συνδυάζονται καλύτερα με ελαφριές σάλτσες, με θαλασσινά, ακόμη και μόνο με τριμμένο τυρί ή ελαιόλαδο. Τα τρυπητά ζυμαρικά όπως Νο 3, ή Νο 5 αναδεικνύονται με πιο βαριές σάλτσες, ενώ τα κοφτά όπως κριθαράκι, τριβέλι, πέννες κτλ ταιριάζουν με ψιλοκομμένα λαχανικά ή σε σαλάτες .

Πιο συγκεκριμένα, για τις παρακάτω κατηγορίες πιάτων, σας προτείνουμε τα εξής σχήματα ζυμαρικών:

  • Βούτυρο ή λάδι:  Χρυσή σπαγετίνη, λαζανάκι, σπαγέτι Νο 6, σπαγετίνη Νο 10, λαζάνι, πεταλούδες, τριβέλι, σπαγετίνη Νο 7, τρομπέτες, κοράλι, σπαγετίνη Νο 11 και πέννες.
  • Κρέμα ή τυρί : Σπαγετίνη Νο 11, κοχύλια, πεταλούδες, λαζάνι, τριβέλι, αχυβάδα, Spaghetti Espressi, κοράλι ριγέ, πέννες ριγέ, λαζανάκι, ριγατόνι, μαργαρίτες, χρυσή σπαγετίνη, μακαρόνι Νο 5, σπαγέτι Νο 6, ταλιατέλλες και σπαγετίνη Νο 7
  • Ντομάτα: Spaghetti Espressi, Χρυσή σπαγετίνη, σπαγέτι Νο 10, λαζανάκι, κριθαράκι, φιδές χονδρός, πέννες ριγέ, μακαρόνι Νο 5, σπαγετίνη Νο 11, τριβέλι, αχυβάδες, πεταλούδες, κοχύλια, σπαγέτι Νο 6 και κοράλι ριγέ.
  • Σούπες: Ριζάκι ψιλό, ριζάκι χονδρό, πεπονάκι, σουσαμάκι, κουσκουσές, αστράκι, γράμματα & αριθμοί, φιδές ψιλός.
  • Σαλάτες: Κοφτό μέτριο, αχυβαδάκι, τριβέλι, κριθαράκι, τρομπέτες, μαργαρίτες, κοφτό μισό, κοράλι, πέννες, σταφύλια, κοράλι ριγέ, πέννες ριγέ, κοχύλια, πεταλούδες και ρακέτες.
  • Φούρνου: Χρυσή μανέστρα, Μακαρόνι Νο1, χυλοπιτάκι ‘Ρουμελιώτικο’, λαζάνι, κοφτό χονδρό,  μακαρόνι Νο 2, χυλοπίτες ‘Βελούχι’, πέννες ριγέ, ριγατόνι, μακαρόνι Νο 3, κριθαράκι χονδρό, μακαρόνι Νο 5, κοχύλια, φύλλο λαζάνι και αχυβάδες.
  • Θαλασσινά: Λαζανάκι, κοχύλια, σπαγέτι Νο 6, κοφτό μέτριο, κοράλι, αχυβαδάκι, κοφτό μισό, σπαγετίνη Νο 7, χρυσή σπαγετίνη, πεταλούδες και αχυβάδες.
  • Κρέας: Λαζάνι, ταλιατέλλες, πεταλούδες, τριβέλι, λαζανάκι, μακαρόνι Νο 5, ριγατόνι, τρομπέτες, κοφτό χονδρό, και μαργαρίτες

Γενικά ο συνδυασμός σάλτσας και σχήματος ζυμαρικού είναι θέμα προτίμησης  του καθενός.  



Επιστροφή στα FAQs

Νηστίσιμα Ηλιομαγειρέματα...

Σάμαλι νηστίσιμο
Επειδή και η νηστεία θέλει το γλυκάκι της ...more
 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
«Ναι» στην ανακύκλωση.


Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2018 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.