Αρχική Σελίδα :
FAQs

9. Υπάρχουν κάποια σχήματα ζυμαρικών που ταιριάζουν περισσότερο με μια σάλτσα από κάποια άλλα;

Τα ζυμαρικά τύπου  Σπαγέτι και Σπαγετίνη συνδυάζονται καλύτερα με ελαφριές σάλτσες, με θαλασσινά, ακόμη και μόνο με τριμμένο τυρί ή ελαιόλαδο. Τα τρυπητά ζυμαρικά όπως Νο 3, ή Νο 5 αναδεικνύονται με πιο βαριές σάλτσες, ενώ τα κοφτά όπως κριθαράκι, τριβέλι, πέννες κτλ ταιριάζουν με ψιλοκομμένα λαχανικά ή σε σαλάτες .

Πιο συγκεκριμένα, για τις παρακάτω κατηγορίες πιάτων, σας προτείνουμε τα εξής σχήματα ζυμαρικών:

  • Βούτυρο ή λάδι:  Χρυσή σπαγετίνη, λαζανάκι, σπαγέτι Νο 6, σπαγετίνη Νο 10, λαζάνι, πεταλούδες, τριβέλι, σπαγετίνη Νο 7, τρομπέτες, κοράλι, σπαγετίνη Νο 11 και πέννες.
  • Κρέμα ή τυρί : Σπαγετίνη Νο 11, κοχύλια, πεταλούδες, λαζάνι, τριβέλι, αχυβάδα, Spaghetti Espressi, κοράλι ριγέ, πέννες ριγέ, λαζανάκι, ριγατόνι, μαργαρίτες, χρυσή σπαγετίνη, μακαρόνι Νο 5, σπαγέτι Νο 6, ταλιατέλλες και σπαγετίνη Νο 7
  • Ντομάτα: Spaghetti Espressi, Χρυσή σπαγετίνη, σπαγέτι Νο 10, λαζανάκι, κριθαράκι, φιδές χονδρός, πέννες ριγέ, μακαρόνι Νο 5, σπαγετίνη Νο 11, τριβέλι, αχυβάδες, πεταλούδες, κοχύλια, σπαγέτι Νο 6 και κοράλι ριγέ.
  • Σούπες: Ριζάκι ψιλό, ριζάκι χονδρό, πεπονάκι, σουσαμάκι, κουσκουσές, αστράκι, γράμματα & αριθμοί, φιδές ψιλός.
  • Σαλάτες: Κοφτό μέτριο, αχυβαδάκι, τριβέλι, κριθαράκι, τρομπέτες, μαργαρίτες, κοφτό μισό, κοράλι, πέννες, σταφύλια, κοράλι ριγέ, πέννες ριγέ, κοχύλια, πεταλούδες και ρακέτες.
  • Φούρνου: Χρυσή μανέστρα, Μακαρόνι Νο1, χυλοπιτάκι ‘Ρουμελιώτικο’, λαζάνι, κοφτό χονδρό,  μακαρόνι Νο 2, χυλοπίτες ‘Βελούχι’, πέννες ριγέ, ριγατόνι, μακαρόνι Νο 3, κριθαράκι χονδρό, μακαρόνι Νο 5, κοχύλια, φύλλο λαζάνι και αχυβάδες.
  • Θαλασσινά: Λαζανάκι, κοχύλια, σπαγέτι Νο 6, κοφτό μέτριο, κοράλι, αχυβαδάκι, κοφτό μισό, σπαγετίνη Νο 7, χρυσή σπαγετίνη, πεταλούδες και αχυβάδες.
  • Κρέας: Λαζάνι, ταλιατέλλες, πεταλούδες, τριβέλι, λαζανάκι, μακαρόνι Νο 5, ριγατόνι, τρομπέτες, κοφτό χονδρό, και μαργαρίτες

Γενικά ο συνδυασμός σάλτσας και σχήματος ζυμαρικού είναι θέμα προτίμησης  του καθενός.  



Επιστροφή στα FAQs

Ηλιομαγειρέματα...

Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ανακυκλώνουμε το χαρτί, τις συσκευασίες και τις ηλεκτρικές συσκευές.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.