Αρχική Σελίδα :
FAQs

1. Πως παράγονται τα ζυμαρικά;

Η βασική πρώτη ύλη των ζυμαρικών στην Ελλάδα είναι το σιμιγδάλι σκληρού σιταριού και για να παραχθούν ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:

  1. Παραλαβή σιμιγδαλιού
     Το σιμιγδάλι μακαρονοποιίας μεταφέρεται με ειδικά σιλοφόρα οχήματα και αποθηκεύεται σε κυλινδρικούς μεταλλικούς αποθηκευτικούς χώρους (σιλό). 
  2. Τροφοδότηση της γραμμής παραγωγής
    Αφού φιλτραριστεί το σιμιγδάλι, για να απομακρυνθούν τυχόν ξένες ύλες προωθείται στη γραμμή παραγωγής που ξεκινά από τα ζυμωτήρια.
  3. Ανάμιξη-δημιουργία ζύμης
    Μέσα στα ζυμωτήρια αναμιγνύεται το σιμιγδάλι με νερό υπό κενό αέρος και δημιουργείται μία εύπλαστη, ομοιογενής ζύμη.
  4. Σχηματοποίηση
    Η ζύμη διέρχεται μέσα από ειδικές φόρμες και αποκτά τα διάφορα σχήματα, όπως σπαγγέτι, τριβέλι, πέννες, κριθαράκι, φιδές κ.α.
  5. Κοπή
    Στη συνέχεια γίνεται η κοπή τους στο επιθυμητό μήκος
  6. Ξήρανση
    Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται σε 2 στάδια :την προξήρανση όπου απομακρύνεται προοδευτικά το μεγαλύτερο μέρος της υγρασίας και την ξήρανση όπου η τελική υγρασία κάθε προϊόντος μειώνεται στην επιθυμητή τιμή. Η απομάκρυνση της υγρασίας και στα 2 στάδια γίνεται με την χρήση θερμού αέρα.
  7. Ψύξη
    Μετά τη ξήρανση ακολουθεί το στάδιο της ψύξης, όπου το προϊόν παραμένει για κάποιο χρονικό διάστημα σε  χώρο με θερμοκρασία περιβάλλοντος ώστε να σταματήσει η ξήρανση και να σταθεροποιηθεί η υγρασία του. Τώρα πια είναι έτοιμο να συσκευασθεί.
  8. Συσκευασία
    Το προϊόν συσκευάζεται σε σελοφάν ή χάρτινα κουτάκια. Σε κάθε συσκευασία τυπώνεται  η ημερομηνία λήξης και ο αριθμός της παρτίδας (lot number). Ελέγχεται αυτόματα το βάρος της και διέρχεται από ανιχνευτή μετάλλων. Στη συνέχεια οι συσκευασίες τοποθετούνται αυτόματα στα χαρτοκιβώτια που στοιβάζονται σε παλέτες. Κάθε παλέτα περιτυλίγεται με πλαστικό αντοχής(stretch film), κωδικοποιείται και προωθείται στην αποθήκη.
  9. Αποθήκευση
    Η αποθήκευση γίνεται σε καθαρούς χώρους και σε ελεγχόμενες  συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας (ξηρό και δροσερό περιβάλλον).


Επιστροφή στα FAQs

Ηλιομαγειρέματα...

Τρομπέτες με καρύδι,μαϊντανό και γκοργκοντζόλα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Χρησημοποιούμε το ποδήλατό μας -αν διαθέτουμε - αντί για το αυτοκίνητο.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.