Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Νηστίσιμα :
Τριβέλι με γαρίδες, φρέσκο κρεμμυδάκι και πικάντικη σάλτσα

500γρ. Τριβέλι ‘ΗΛΙΟΣ’
10 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα διαγωνίως
2 καρότα κομμένα σε λεπτές λωρίδες (μπαστουνάκια)
1 αγγουράκι κομμένο σε λεπτές κορδέλες
250γρ. βρασμένες και καθαρισμένες μικρές γαρίδες
1 κουταλιά σουσάμι

Για τη σάλτσα:

5 κουταλιές σούπας σουσαμέλαιο
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας  
2 κουταλιές σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά σούπας ψιλοτριμμένο τζίντζερ
1 κουταλιά σούπας μέλι

Ετοιμάζουμε το τριβέλι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού.

Ρίχνουμε στο τριβέλι τα κρεμμυδάκια, τα καρότα, τα αγγουράκια και τις γαρίδες.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το σουσαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το τζίντζερ και το μέλι.

Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στο τριβέλι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το σουσάμι και σερβίρουμε.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Φιδές με ζαμπόν και αρακά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ας φυτέψουμε ακόμα ένα φυτό στον κήπο μας.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.