Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Λεμονάτο κριθαράκι με κοτόπουλο και ελιές

ΧΡΟΝΟΣ: 30min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

ΥΛΙΚΑ:


  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 450 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 2 φλ. (450 ml) ζωμό κότας 
  • 1 φλ. (75 γρ.) κριθαράκι χωρίς γλουτένη
  • ½ μέτριο λεμόνι, κομμένο σε 4 φέτες
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το ζωμό κότας στην κατσαρόλα, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, τις φέτες λεμονιού, τις ελιές, το χυμο λεμονιού, τη ρίγανη, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Μειώνουμε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Επιστρέφουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8 λεπτά, μέχρι να γίνει το κριθαράκι και το κοτόπουλο.

Αφαιρούμε τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1765/Lemonato-kritharaki-me-kotopoylo-kai-elies

 

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ποτίζουμε τις απογευματινές ή τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μην εξατμίζεται το νερό.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.