Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Φωλιές χρυσής σπαγετίνης με κεφτεδάκια

ΧΡΟΝΟΣ: 50min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12 φωλιές
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:

Για τα κεφτεδάκια:

  • 225γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 225 γρ. κιμά χοιρινό
  • 2 αβγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • 1 φέτα ψωμί, μουλιασμένη σε νερό και στραγγισμένη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • λάδι, για τηγάνισμα

Για τις φωλιές:

  • 450 γρ. Χρυσή σπαγετίνη
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ. συμπυκνωμένος ντοματοπολτός
  • 1 σκελίδα σκόρδο, θρυμματισμένη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • παρμεζάνα, για γαρνίρισμα
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνίρισμα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Για τα κεφτεδάκια:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα αβγά, το σκόρδο, το ψωμί, το κύμινο, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά.

Με βρεγμένα χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπάλες.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι.

Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια προσεκτικά στο ζεστό λάδι και τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Για τις φωλιές:

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και τη μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 – 3 λεπτά λιγότερο από ότι αναφέρεται στις οδηγίες του πακέτου.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, τον ντοματοπολτό, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Κρατάμε το ¼ από το μείγμα στην άκρη.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στη Χρυσή σπαγετίνη και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Βουτυρώνουμε 12 φόρμες για μάφινς και μοιράζουμε τη σπαγετίνη σχηματίζοντας φωλιές.

Τοποθετούμε ένα κεφτεδάκι στο κέντρο κάθε φωλιάς.

Ψήνουμε τις φωλιές στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά.

Αφήνουμε τις φωλιές σπαγετίνης να κρυώσουν και τις ξεφορμάρουμε.

Περιχύνουμε τη κάθε φωλιά με τη σάλτσα που κρατήσαμε, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα, γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1674/Folies-chrisis-spagetinis-me-keftedakia

Ηλιομαγειρέματα...

Λαζανάκι με φιλέτο ψαριού

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Χρησιμοποιούμε τη λειτουργία αυτόματης αποσύνδεσης του υπολογιστή, όταν αυτός μένει αδρανής.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.