Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Μακαρονάδα με πέστο από σπαράγγια, σπανάκι και ψητά ντοματίνια


ΧΡΟΝΟΣ: 30min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:


  • 500 γρ. Χρυσή Σπαγετίνη
  • 450 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 2 ματσάκια φρέσκια σπαράγγια
  • 10 γρ. φρέσκος βασιλικός
  • 1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
  • 100 γρ. φύλλα baby σπανάκι
  • ½ φλ. (115 γρ.) ρικότα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.

Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Τοποθετούμε τα ντοματίνια στο ταψί και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.

Ψήνουμε τα ντοματίνια για 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Εντωμεταξύ, σε μία μεσαία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε σουρωτήρι, τα βάζουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις αφήνουμε στην άκρη για να τις χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Κόβουμε τον υπόλοιπο μίσχο των σπαραγγιών σε κομμάτια και τα βάζουμε στον κάδο του επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέτουμε το βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα από το σπανάκι και ψιλοκόβουμε.

Προσθέτουμε τη ρικότα και το χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τη Χρυσή σπαγετίνη και τη βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την πέστο, τις κορυφές από τα σπαράγγια, τα υπόλοιπα φύλλα σπανάκι και ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε τη Χρυσή σπαγετίνη σε πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε τα ψημένα ντοματίνια και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1626/Makaronada-me-pesto-apo-sparagia-spanaki-kai-psita-ntomatinia

Ηλιομαγειρέματα...

Τρομπέτες με καρύδι,μαϊντανό και γκοργκοντζόλα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Αγοράζουμε οικολογικά-υβριδικά- αυτοκίνητα. Η οικονομία από τη βενζίνη σύντομα θα κάνει μερική απόσβεση των χρημάτων μας.



 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.