Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Σούπα με φασόλια και ζυμαρικά

ΧΡΟΝΟΣ: 60min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλ μακαρόνι κοφτό μισό ΗΛΙΟΣ
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + 1/3 φλ. για γαρνιτούρα
  • 2 φλ. κρεμμύδι, κομμένο
  • 2/3 φλ. καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2/3 φλ. σέλερι, κομμένο
  • 3 ½ φλ. νερό
  • 2 ½ φλ. φασόλια χάντρες, μαγειρεμένα (κρατάμε 3/4 φλ από το νερό που έβρασαν)
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη ή 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι και σοτάρουμε για 12 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε 3 ½ φλ. νερό, τα φασόλια και τα ¾ φλ. από το νερό που έβρασαν, την ντομάτα ή εναλλακτικά τον ντοματοπελτέ.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, να ενωθούν οι γεύσεις των υλικών.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρόνι, ανακατεύουμε και βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε για 5-6 λεπτά. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε ½ φλ. νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, γαρνίρουμε με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1092/Soypa-me-fasolia-kai-zymarika

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Επιλέγουμε οικιακές συσκευές που είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.