Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Μεσσηνιακή γαλατόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
  • 1,5 λίτρο πλήρες γάλα
  • 70 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 5 αυγά χτυπημένα πολύ καλά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • λάδι για το ταψί


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.

Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι κι ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Μόλις πήξει η κρέμα αποσύρουμε από την εστία. Προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε ζωηρά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφήνουμε την κρέμα στο σκεύος και όταν είναι χλιαρή, προσθέτουμε τα 5 αυγά, κι ανακατεύουμε καλά.

Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Το πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι για μην κολλήσει η πίτα. Αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Η πίτα είναι έτοιμη όταν η επιφάνεια της είναι σταθερή και αποκτήσει βαθύ χρυσό χρώμα!

Καλή απόλαυση!

Ηλιομαγειρέματα...

Χρυσή σπαγγετίνη με αρνάκι

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ποτίζουμε τις απογευματινές ή τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μην εξατμίζεται το νερό.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.