Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Συνταγές από Σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο :
Πέννες Αματριτσιάνα με σάλτσα ντομάτας και μπέικον


ΧΡΟΝΟΣ: 30min
ΜΕΡΙΔΕΣ: 5-6
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:


  • 450 γρ. πέννες ριγέ
  • 60ml (¼ φλ.) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 115γρ. μπέικον, κομμένο σε χοντρά μακρόστενα κομμάτια
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60ml (¼ φλ.) πελτές ντομάτας
  • 2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, θρυμματισμένο
  • 300ml (1 ¼ φλ.)χυμός ντομάτας, συμπυκνωμένος
  • 60 γρ. (½ φλ), πεκορίνο, τριμμένο+ επιπλέον για σερβίρισμα
  • 240 γρ (½ φλ). βασιλικό, ψιλοκομμένο + επιπλέον φύλλα για γαρνιτούρα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε τις πέννες ριγέ και τις μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που τα βράσαμε.

Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το μπέικον και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να ροδίσει το μπέικον.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

Συμπληρώνουμε στο τηγάνι το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τις πέννες και το 1 φλ. νερό, που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακινώντας το τηγάνι, μέχρι τα ζυμαρικά να καλυφθούν από τη σάλτσα.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το ½ φλ. πεκορίνο και το ½ φλ. μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε, γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε με συνοδεία τριμμένου τυριού.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/1617/Pennes-Amatritsiana-me-saltsa-ntomatas-kai-mpeikon

Ηλιομαγειρέματα...

Ντομάτες γεμιστές με κουσκουσέ,ρίγανη και φέτα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Ξεπαγώνουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο και όχι κάτω από τρεχούμενο νερό.


Gluten Free

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.