Αρχική Σελίδα : Sitemap :
Κρέμα

Υλικά: (για 4 άτομα)

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό ΗΛΙΟΣ
1 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα Κεϋλάνης
μια πρέζα αλάτι
κανέλα σε σκόνη (για το φινίρισμα)

Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το ξυλάκι κανέλας. Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά. Βγάζετε την κανέλα.
Βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη και το αλάτι, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για πέντε περίπου λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σβολιάσει το μείγμα.

Βάζετε το μείγμα σε μπολάκια. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα, αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Εάν βάλετε τα μπολάκια στο ψυγείο για δύο περίπου ώρες, η κρέμα θα γίνει συμπαγής και μπορείτε να την ξεφορμάρετε.

Tip: Μπορείτε να σερβίρετε με το αγαπημένο σας σιρόπι ή να προσθέσετε σταφίδες και άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Σούπα ζυμαρικών με ψητές ντομάτες και τυρί ρικότα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
«Ναι» στην ανακύκλωση.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.