Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Σιμιγδαλένια

320γρ. Σιμιγδάλι ψιλό ‘ΗΛΙΟΣ’
3 κρόκους αυγού
100γρ. ζάχαρη
320γρ. γιαούρτι
100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα σε φετάκια
100γρ βούτυρο φρέσκο
¼ φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ
½ κουτ. γλυκού αμμωνία
½ κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού baking  powder
Ξύσμα 1 λεμονιού

Σ ι ρ ό π ι:

500γρ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
χυμός ½ λεμονιού

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι, την αμμωνία, το ξύσμα λεμονιού και τα αμύγδαλα.

Διαλύουμε τη σόδα και το μπέικιν στο κονιάκ και τα ενώνουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και τελευταίο το βούτυρο.

Χτυπάμε να γίνει το μίγμα αφράτο. Το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 200οC για 30΄.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5’ και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Όταν βγάλουμε τη Σιμιγδαλένια από το φούρνο την περιχύνουμε με το σιρόπι.

Σερβίρεται και με παγωτό βανίλια.

Απαραίτητος χρόνος: 50’

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Γεμιστές ντομάτες με χρυσή μανέστρα και λαχανικά

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Σβήνουμε τον κινητήρα του αυτικινήτου αν σταματάμε πάνω από ένα λεπτό.


Ολικής

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.