Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Επιδόρπια :
Φιδέλι

100γρ. Φιδέ κοφτό ‘ΗΛΙΟΣ’
350ml νερό
3 φλυτζάνια του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο φρέσκο
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
80ml κονιάκ
12 φύλλα κρούστας
κανέλλα, γαρύφαλλο

Σ ι ρ ό π ι:

230ml νερό
460γρ. ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
το χυμό από ένα λεμόνι
κανέλλα

Ρίχνουμε το φιδέ σε νερό που βράζει και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5’. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Προσθέτουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (33x40) και στρώνουμε τα 6 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Ρίχνουμε τη γέμιση του φιδέ και σκεπάζουμε με τα άλλα 6 φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε σε κομμάτια της προτίμησής μας και ψήνουμε στους 200ο C για 35’.

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι 5’, αφήνουμε να κρυώσει και περιχύνουμε το ζεστό ‘Φιδέλι’. Πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Απαραίτητος χρόνος: 60’

Επιστροφή

Ηλιομαγειρέματα...

Ριγατόνι με πολύχρωμα λαχανικά και κοτόπουλο

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Σβήνουμε τον κινητήρα του αυτικινήτου αν σταματάμε πάνω από ένα λεπτό.


Μεσογειακά

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.