Αρχική Σελίδα : Διατροφή & Υγεία : Ηλιομαγειρέματα : Ελεύθερα γλουτένης :
Μεσογειακή σούπα με κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη

ΥΛΙΚΑ:


  • 200 γρ. κριθαράκι ΗΛΙΟΣ χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. φύλλα σπανάκι, καλά πλυμένο
  • 150 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ λίτρο νερό με 2 κύβους ζωμού λαχανικών
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 50 γρ. φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • χυμός ενός ακέρωτου λεμονιού


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα. Σωτάρουμε τα πράσα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πράσα και να μαλακώσει η πιπεριά.

Προσθέτουμε το νερό με το ζωμό, τις ντομάτες και το κριθαράκι. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.

Ρίχνουμε τα φύλλα σπανακιού και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για άλλα τρία λεπτά. γαρνίρουμε με θρυμματισμένο ανθότυρο και σερβίρουμε ζεστή.

Ηλιομαγειρέματα...

Σπαγέτι 6 ολικής με Καπνιστό Σολωμό & Βότκα

Δείτε περισσότερα...more

 
Δείτε όλες τις συνταγές...more
Με τους φίλους και την παρέα μας, προσπαθούμε να πηγαίνουμε με ένα όχημα στον προορισμό μας.


Kiddo

 
Εκτύπωση Σελίδας
Αποστολή Σελίδας
Copyright © 2023 HELIOS - All Rights Reserved
Βιομηχανία Ζυμαρικών "ΗΛΙΟΣ", ΠΑΝΑΓ.ΣΠ.ΔΑΚΟΣ ΑΒΕΕ,
11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας Μεταμόρφωση 14451, Αττική
ελλα-δικα-μας   Powered by Osmium™
Creative Marketing S.A.